Sosyal Medya

3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Eminönü'nde yoğunluk 

3 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala Türkiye'nin birçok ilinde cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu.


 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 gün uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Eminönü'nde yine yoğunluk yaşandı. Buraya gelenlerin bazıları alışveriş yapmak için bazıları ise gezmeye geldiklerini söylerken, maskesiz dolaşanların da olduğu görüldü.

'MASKESİZ BİR SÜRÜ İNSAN VAR'

Eminönü'ne kuruyemiş ve hurma almak için geldiğini söyleyen Doğan Çakıcı, "Eminönü'nün bu kadar kalabalık olması beni korkutuyor ama mecbur kaldığım için geldim. Ben bu kalabalığı gelip gördüm, ama vatandaşlarımız gelmesin. Burada insanlar dip dibe önlem alan yok. Maskesiz bir sürü insan var" dedi. Bu kadar kalabalık olduğunu bilseydim gelmezdim diyen Kaan Demir ise "Kabalık bizi de biraz ürküttü dikkat etmeye çalışıyoruz. Cuma, cumartesi ve pazar günü yasak var. Bunu için biz de perşembe gününden ihtiyaçlarımızı almak için geldik" diye konuştu. 

'ÜÇ GÜN EVDE KALACAĞIM İÇİN ŞİMDİDEN GEZMEYE GELDİM'

Emine Üstündağ, "Eminönü'ne kahve almaya geldim. Şu an pozitif olan birçok kişi buraya içimizde geziyor. Ben de kahvemi aldım hemen bu kalabalıktan çıkıyorum" ifadelerini kullandı. Eminönü'ne gezmeye geldiğini söyleyen Emre Bendekalsın, "Öğlen saatlerinden beri Eminönü'ndeyim geziyorum. Üç gün evde kalacağım için şimdiden gezmeye geldim" dedi. Mehmet Bal ise "Eminönü'ne hava almaya geldim. Buradan önce de Karaköy'deydim" diye konuştu.
 

Esma MURAT - Mertcan ÖZTÜRK - İSTANBUL, (DHA)

ESKİŞEHİR'DE 3 GÜNLÜK KISITLAMA ÖNCESİ SOKAKLAR DOLDU

SSağlık  Bakanlığı’nın risk haritasında 100 bin nüfusta 605,85 vakanın açıklandığı Eskişehir’de 82 saat sürecek olan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi, cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu. Polis ekipleri devriye gezdikleri araçlardan anonslar yaparak maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı’nın 10- 16 Nisan tarihleri arasında açıkladığı koronavirüs risk haritasında Eskişehir, 100 bin kişide 605,85 vaka oranıyla yüksek riskli iller arasında yer aldı. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı 3 günlük kısıtlama öncesi vatandaşlar alışveriş yapmak için cadde ve sokaklara çıkınca yoğunluk oluştu. Kentin trafiğe kapalı ve iş yerlerinin çoğunlukla iş yerlerinin bulunduğu İkieylül, İsmet İnönü ve Hamamyolu caddelerinde maske takıldığı, ancak sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.

POLİS ANONSLARLA UYARDU

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkın yoğun olduğu caddelerde yaya devriyenin yanı sıra araçlardan anonslarla uyarılarda bulunarak, “Kıymetli vatandaşlarımız salgın nedeniyle kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Hayatımızın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz” dedi.

HES HARTİASI DA KIRMIZI

100 bin nüfusta 600 vaka sayısını aşan 10 şehir arasında yer alan Eskişehir’de vakalardaki artış Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kentin tamamının 'düşük risk' anlamına gelen ‘mavi’ renkle gösterildiği harita, son 1 ayda artan vaka sayısının ardından tamamen kırmızıya boyandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması bugün saat 19.00'da başlayacak ve pazartesi saat 05.00'te sona erecek.

Hakan TÜRKTAN- Caner AKSU/ESKİŞEHİR, (DHA)

KAYSERİ'DE KISITLAMA ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU

Kayseri'de
 3 gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi kentin işlek cadde ve sokaklarında yoğunluk yaşandı.

Ülke genelinde yüksek riskli illerde bugün saat 19.00'da başlayıp, pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek
 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesi
 Kayseri'de alışveriş yoğunluğu
 yaşandı. Vaka sayısı 100 binde 504,20 olan şehirde market, pazarlarda yoğunluk oluştu. Polis ve zabıta ekipleri, vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda sık sık uyardı.

Harun Reşit SERBEST/KAYSERİ, (DHA)


dini sohbetler dini sohbet islami sohbetler islami sohbetler defacer hacker blog islami radyo oyuncu forumu türk takipci satın al